Αρχική ~ Οικονομια ~ Οδεύουν προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις

Οδεύουν προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις

forologikes diloseisΜόλις μία εβδομάδα έμεινε για την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, εκτός Taxisnet παραμένουν 2.200.000 δηλώσεις (35% του συνόλου).

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ο αριθμός αυτός είναι αδύνατον να καλυφθεί μέχρι τις 30 του μήνα οπότε και λήγει η προθεσμία καθώς θα πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον 310.000 δηλώσεις ανά ημέρα!

Στο πλαίσιο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ζήτησε την παράταση της προθεσμίας στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως τις 20 Ιουλίου για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει δεκτή.

Πάντως, όπως έγραψε ήδη το newpost.gr, ο κ. Αλεξιάδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των φορολογικών εσόδων για τον μήνα Μάιο. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για αύξηση της τάξης του 18,19%, σημειώνοντας πως και οι επιστροφές φόρων αυξήθηκαν κατά 40%. Σε επίπεδο 5μηνου δε τα έσοδα από τη φορολογία εμφανίστηκαν  αυξημένα κατά 4,72% και οι επιστροφές φόρων κατά 11,87%.

Πηγή: newpost.gr

x

Δείτε επίσης

Online με το taxisnet οι ταμειακές μηχανές

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη