Αρχική ~ Νησια Ιονιου ~ Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

skoupidiaΗ συνεχιζόμενη αδυναμία της αποκομιδής των απορριμμάτων και το σοβαρό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, επιβάλουν για άλλη μία φορά την παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Η εκτεταμένη και ανεξέλεγκτη συσσώρευση των απορριμμάτων, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, αποτελούν πηγές ρύπανσης με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία λόγω του αναπτυσσόμενου μολυσματικού φορτίου, ενώ ο κίνδυνος ανάπτυξης πιθανών φορέων μολυσματικών παραγόντων είναι πλέον ορατός.

Η αποκομιδή των συσσωρευμένων απορριμμάτων αποτελεί πλέον άμεση και επιτακτική ανάγκη, παράλληλα με την ταχεία λήψη μέτρων για την ορθολογική, υπεύθυνη και επιστημονικά τεκμηριωμένη διαχείρισή τους.

Επειδή τα σκουπίδια της Κέρκυρας είναι τα σκουπίδια μας, τα οποία εμείς οφείλουμε να διαχειριστούμε , επειδή τα θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας καλό θα είναι να μην εξαντλούνται σε επίπεδο ανακοινώσεων και πολιτικών ή άλλων αντιπαραθέσεων, ο ΙΣΚ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους πριν η παρούσα κατάσταση εξελιχθεί σε υγειονομική κρίση .
Πέρα τούτων ο ΙΣΚ, προκειμένου να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, επιφυλάσσεται για περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Πηγή: ant1kerkyra.gr

x

Δείτε επίσης

Απόγνωση στη Ζάκυνθο – Κάηκαν σπίτια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στο νησί της Ζακύνθου από το μεσημέρι του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη