Αρχική ~ Κρητη ~ Ο δήμος Ηρακλείου αυτο-ανακηρύχτηκε ελεύθερη ζώνη από τις συμφωνίες TTIP-CETA

Ο δήμος Ηρακλείου αυτο-ανακηρύχτηκε ελεύθερη ζώνη από τις συμφωνίες TTIP-CETA

ttip ceta«Ελεύθερη ζώνη από τις συμφωνίες TTIP-CETA» ανακηρύχθηκε ο δήμος Ηρακλείου, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, μετά από την πρόταση της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου – μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ενάντια στις Διατλαντικές Συμφωνίες Εμπορίου TTIP-CETA. Έγινε έτσι ο 20ος δήμος της Ελλάδας που παίρνει μια τέτοια απόφαση.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου:

-Ανακηρύσσει τον δήμο Ηρακλείου «Ελεύθερη Ζώνη από τις συμφωνίες TTIP-CETA» λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στην κοινωνική ευημερία των πολιτών, μικρών και μεσαίων οικονομικών εισοδημάτων και σε πολλούς τομείς που αφορούν στην υγεία των πολιτών, στο φυσικό περιβάλλον, στην οικονομική ανάπτυξη και προαγωγή του τόπου, στα θεμελιωμένα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέων.

– Δηλώνει τη συμμετοχή στα εθνικά και στα διεθνή δίκτυα τοπικών αυτοδιοικήσεων.

-Υποστηρίζει το θέμα στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης ΠΕΔ και ΚΕΔΕ.

– Αναλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.  Σύμφωνα με την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου, στην Ελλάδα, ο δήμος Αιγάλεω, ο δήμος Κέρκυρας, ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και η περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ήταν οι πρώτοι που ανακηρύχτηκαν ως ελεύθερες ζώνες, με αποφάσεις των συμβουλίων τους.

Πηγή: tvxs.gr

x

Δείτε επίσης

Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή του με μία θηλιά στον λαιμό

Μία νέα τραγωδία συγκλονίζει την Κρήτη. Πρόκειται για μία νέα αυτοκτονία με αυτόχειρα έναν 51χρονο άνδρα, ο οποίος ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη