Αρχική ~ Διεθνη ~ Νέες διαδηλώσεις στο Παρίσι

Νέες διαδηλώσεις στο Παρίσι

galliaΓια ενδέκατη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού και άλλων μεγάλων πόλεων, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που, όπως υποστηρίζουν, θα καταστήσει ευκολότερες τις προσλήψεις, αλλά και τις απολύσεις, ενώ θα δώσει στους εργοδότες μεγαλύτερα δικαιώματα στις διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις εργασίας.

Ωστόσο,δεν έλειψαν τα επεισόδια στην καθώς, περίπου 200 μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι και μασκοφόροι που είχαν παρεισφρήσει στη διαδήλωση, εκτόξευσαν σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα πριν καν  ξεκινήσει η πορεία οι αρχές είχαν προχωρήσει ήδη σε 27 προσαγωγές.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Force Ouvriere (FO, Εργατική Δύναμη) η συμμετοχή στη διαδήλωση του Παρισιού έφτασε τις 55.000 ενω η αστυνομία κάνει λόγο για 14-15.000 διαδηλωτές.

Διαδηλώσεις και διάφορες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν επίσης, χωρίς   όμως να σημειωθούν επεισόδια, στη Μασσαλία, τη Λιόν, τη Ρεν, το Στρασβούργο και τη Χάβρη ενω στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε σήμερα κλειστός –όπως είχε συμβεί και στις 14 Ιουνίου– καθώς το προσωπικό είχε κηρύξει απεργία. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν εξάλλου οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αύριο ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς πρόκειται να συναντηθεί με τους ηγέτες της CGT (Γενική συνομοσπονδία Εργασίας) και της FO (Εργατική Δύναμη).

Πηγή: economy365.gr

x

Δείτε επίσης

Πάνω από 1.000.000 οι αναπάντητες αιτήσεις ασύλου στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 1,1 εκατ. άνθρωποι από τους συνολικά 2,2 εκατ. που έχουν καταθέσει αίτηση για ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη