Αρχική ~ Πολιτισμος ~ Μπλοκ με άγνωστα σχέδια του Βαν Γκογκ βρέθηκαν τυχαία -Θα γίνουν βιβλίο

Μπλοκ με άγνωστα σχέδια του Βαν Γκογκ βρέθηκαν τυχαία -Θα γίνουν βιβλίο

van gkogkΆγνωστα μέχρι σήμερα σχέδια του Βίνσεντ Βαν Γκογκ βρέθηκαν τυχαία σε μπλοκ, το οποίο θα εκδοθεί σε βιβλίο τον Νοέμβριο ταυτόχρονα σε πολλές χώρες.

«Το τετράδιο αυτό το γνωρίζουν μόνο οι ιδιοκτήτες του, εγώ ο ίδιος και ο εκδότης», εκμυστηρεύτηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπερνάρ Κομάν, ο υπεύθυνος της έκδοσης του έργου που θα τιτλοφορείται «Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Η ομίχλη της Αρλ, το ανακτημένο τετράδιο».

«Είναι εκπληκτικό, φανταστικό», πρόσθεσε.

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί πόσα σχέδια περιέχονται στο τετράδιο, πόσες σελίδες θα έχει το βιβλίο και ποια θα είναι η τιμή του.

Οι εκδόσεις Seuil ανέφεραν ότι το βιβλίο με τα άγνωστα σχέδια του Βαν Γκογκ θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο ταυτόχρονα σε Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία και Ιαπωνία και κατόπιν σε άλλες χώρες. Δεν θα δοθεί καμία άλλη πληροφορία μέχρι την παγκόσμια συνέντευξη Τύπου που θα οργανωθεί στο Παρίσι στα μέσα Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν φτάσει στα βιβλιοπωλεία το έργο, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Κομάν είπε μόνο ότι πληροφορήθηκε την ύπαρξη αυτού του μπλοκ «πριν από περίπου έναν χρόνο» και ότι στις σελίδες του υπήρχε «σημαντικός αριθμός σχεδίων, περισσότερων από δέκα».

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που πέθανε τον Ιούλιο του 1890 σε ηλικία 37 ετών, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών. Τα έργα του ανήκουν στις συλλογές των σημαντικότερων μουσείων του κόσμου και είναι περιζήτητα από τους ιδιώτες συλλέκτες. Το 1990 το «Πορτρέτο του γιατρού Γκασέ» πουλήθηκε έναντι 82,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: iefimerida.gr

 

x

Δείτε επίσης

Πάνω από 400.000 έργα κλασικής μουσικής είναι τώρα διαθέσιμα για δωρεάν download

Δεν είναι λίγα τα μουσεία, τα πανεπιστήμια και οι πολιτιστικοί οργανισμοί που τα τελευταία χρόνια επιλέγουν να ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη