Αρχική ~ Διεθνη ~ Μεγάλη πυργκαγιά στην Κύπρο – εκκενώνονται χωριά

Μεγάλη πυργκαγιά στην Κύπρο – εκκενώνονται χωριά

pyrkagiaΗ μεγάλη πυρκαγιά στην Ευρύχου ξέσπασε στις 13:30 και κατέκαψε πευκοδάσος. Αυτή την στιγμή, κατοικημένες περιοχές και γύρω χωριά απειλούνται.

Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στα χωριά Ευρύχου και Τεμπριά, ενώ και οι κάτοικοι των χωριών Κουρδάλι και Σπήλια εκκενώνουν τα σπίτια τους. Στην σκηνή έφτασαν εσπευσμένα πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας και αναμένονται στην περιοχή τα δύο μισθωμένα ελικόπτερα και τα δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών.

Επίσης τα Ισραηλινά αεροσκάφη που κατέφθασαν νωρίς το πρωί για την βοήθεια των κυπριακών ισχυρών δυνάμεων στην πυρκαγιά που μαίνεται από τα χθες στην Αργάκα, βρίσκονται επί ποδός και για την Ευρύχου.

Εφαρμόζεται το Εθνικό σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ και  επιχειρούν αυτή την στιγμή 10 πτητικά μέσα συμπεριλαμβανομένων 3 αεροπλάνων του Ισραήλ την κατάσβεση του πυρός.  Περιορισμένη η ορατότητα στην ευρύτερη περιοχή Κακοπετριάς και Ευρύχου, λόγω των καπνών από την πυρκαγιά αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση. Οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί.

Έχει ζητηθεί βοήθεια και από την Ελλάδα και απόψε αναμένονται στην Κύπρο τα καναντέρ για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Ευρύχου.

Πηγή: kathimerini.gr

x

Δείτε επίσης

Πάνω από 1.000.000 οι αναπάντητες αιτήσεις ασύλου στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 1,1 εκατ. άνθρωποι από τους συνολικά 2,2 εκατ. που έχουν καταθέσει αίτηση για ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη