Αρχική ~ Διεθνη ~ Μεγάλες περικοπές σε καταστήματα-προσωπικό ετοιμάζει η Deutsche Bank

Μεγάλες περικοπές σε καταστήματα-προσωπικό ετοιμάζει η Deutsche Bank

Deutsche BankΣε συμφωνία με το γερμανικό συμβούλιο εργαζομένων για το κλείσιμο περίπου του 25% των καταστημάτων της στην Γερμανία φέρεται να κατέληξε η Deutsche Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σημειώνεται ότι η γερμανική τράπεζα εφαρμόζει ένα δραστικό πρόγραμμα περικοπής κόστους και το 2015 είχε προαναγγείλει την περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας, εκ των οποίων 4.000 θα είναι στη Γερμανία. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αλλά κυρίως την Ισπανία και την Πολωνία, η τράπεζα έχει κλείσει περίπου 40 καταστήματα .

Όπως δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters, το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών θα προέλθει από το κλείσιμο 200 από τα 723 υποκαταστήματα στη Γερμανία.

Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ανέφερε ότι ενώ η Deutsche Bank είχε αρχικά προγραμματίσει να περικόψει 3.250 θέσεις εργασίας στα καταστήματα της .

Τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας John Cryan, δήλωσε πως είχε σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος στις συνομιλίες με το γερμανικό συμβούλιο των εργαζομένων.

«Χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για να ληφθεί η απόφαση. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά είμαι αισιόδοξος ότι σε 1 με 2 μήνες , θα έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πηγή: economy365.gr

x

Δείτε επίσης

Πανικός από την «Μπλε Φάλαινα» στην Ινδία

Σε κατάσταση υστερίας δείχνουν να έχουν περιέλθει οι αρχές στην Ινδία, καθώς η διάδοση του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη