Αρχική ~ Οικονομια ~ «Κλινήρες» λόγω οφειλών ΕΟΠΥΥ και claw back το Ιατρικό Αθηνών

«Κλινήρες» λόγω οφειλών ΕΟΠΥΥ και claw back το Ιατρικό Αθηνών

iatriko athinonΟι οφειλές 10ετίας των ταμείων και του ΕΟΠΥΥ προς το Ιατρικό Αθηνών αλλά και οι προκαταβολές που πρέπει να δίνει λόγω claw back και rebate έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο Όμιλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων για την περίοδο 2007-2011 εκτιμώνται σε περίπου 22 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ είναι ύψους 25 εκατ. ευρώ. Σε αυτά προστίθενται και οι ετήσιες απαιτήσεις του claw back προκειμένου να καλυφθεί ο εκτροχιασμός των δαπανών στο κονδύλι των ιδιωτικών κλινικών. Όλα αυτά αλλά και η μόνιμη αστάθεια στις πληρωμές έκαναν τον Βασίλη Αποστολόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Ιατρικού Αθηνών, να κάνει λόγο κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων για ακόμη μια δύσκολη χρονιά στον κλάδο και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, αλλά και των ιδιωτικών επιχειρήσεων Υγείας εν γένει.

«Οι δυσκολίες συνεχίζονται και φέτος, με τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ να παραμένουν ίδια” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Β. Αποστολόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του ομίλου Γιώργος Αποστολόπουλος, παίρνοντας το λόγο, σημείωσε πως κάθε χρόνο η εισηγμένη χάνει περίπου 25 εκατ. από το claw back και το rebate, τα οποία αφορούν καθαρά κέρδη και θα μπορούσαν να επανεπενδυθούν προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχέδια του ομίλου για την παρούσα χρονιά, το πλάνο εστιάζεται στο κομμάτι του ιατρικού τουρισμού και στη διεύρυνση των συνεργασιών με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με τη διοίκηση, παρά τα έντονα προβλήματα στην οικονομία και τον κλάδο των κλινικών, δεν υπάρχουν οφειλές προς εργαζόμενους και εκκρεμείς υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στόχος της διοίκησης της εισηγμένης φέτος είναι να καταφέρει να περιορίσει τις ζημιές, με το πρώτο εξάμηνο να κινείται όπως λέει το ρεπορτάζ σε αυτή την κατεύθυνση. Πέρσι ο κύκλος εργασιών του Ομίλου προ rebate και clawback σημείωσε αύξηση κατά 4,2% έναντι της προηγούμενης χρήσης και διαμορφώθηκε στα 177,51 εκατ. ευρώ. Μετά από την επίδραση του εκτιμώμενου rebate και clawback ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 158,09 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 6,19% σε σχέση με το 2014. Τα λειτουργικά κέρδη σε επίπεδο EBITDA ήταν 3,02 εκατ. ευρώ από 1,91 εκατ. το 2014. Τέλος οι καθαρές ζημιές μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 15,77 εκατ. από 18,56 εκατ. ευρώ.

Πηγή: economy365.gr

x

Δείτε επίσης

Online με το taxisnet οι ταμειακές μηχανές

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη