Αρχική ~ Ελλαδα ~ Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του Ελληνικού

Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του Ελληνικού

ellinikoΗ πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση υπεράσπισης του Ελληνικού οργανώνεται αύριο στις 8 μ.μ. στα Σούρμενα (πλατεία Ιασωνίδου) από τη «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης», του πρώην δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, με κεντρικό σύνθημα «Η υπόθεση δεν έχει κλείσει – Αγώνας για αποτροπή του ξεπουλήματος».

Στο πλευρό της βρίσκεται η Επιτροπή Αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού, η οποία με τετρασέλιδη προκήρυξη που έχει ετοιμάσει απορρίπτει τα σχέδια που έχουν γίνει έως τώρα γνωστά και προβλέπουν μια «ιδιωτική» πόλη 27.000 κατοίκων και δόμηση που θα φθάσει τα 3,6 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, καζίνο και εμπορικές χρήσεις που θα εξοντώσουν οικονομικά τα καταστήματα των γύρω δήμων.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο χαμηλό τίμημα το οποίο προσέφερε ο μοναδικός όμιλος που συμμετείχε στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και, με βάση τις πρόσφατες εκτιμήσεις των δύο εμπειρογνωμόνων που όρισε ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης, είναι 2,5 έως και 4 φορές μικρότερο από την πραγματική αξία του.

Τονίζεται ότι η σύμβαση περιέχει έντεκα αναβλητικές αιρέσεις, που αν δεν τηρηθούν από την πλευρά του Δημοσίου δίνουν δικαίωμα αποζημίωσης στον επενδυτή.

Οι οργανωτές της εκδήλωσης προτείνουν εναλλακτικό σχέδιο για την παράκτια ζώνη, που περιλαμβάνει πράσινους χώρους και αστικούς αγρούς, αρχαιολογικό πάρκο με ανάδειξη των ευρημάτων από τους αρχαίους δήμους Αλιμνούντος, Ευωνύμου και Αιξωνής, σύγχρονο κέντρο πολιτισμού, αθλητικό κέντρο και υποδομές θαλάσσιων ερευνών.

Τα κονδύλια μπορούν να εξασφαλιστούν από την αξιοποίηση των ολυμπιακών υποδομών που λειτουργούν στο Ελληνικό, αλλά και από την εξοικονόμηση των 134 εκατ. ευρώ που πρέπει να πληρώσει το Δημόσιο για τη μεταφορά υπηρεσιών που λειτουργούν στον χώρο του παλιού αεροδρομίου.

Το Σάββατο οργανώνεται επίσης εργαστήριο επεξεργασίας της εναλλακτικής πρότασης για το Ελληνικό, με πρωτοβουλία της πολυμελούς ομάδας που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία, με τον γενικό τίτλο «#ThisisACo_op».

Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει στις 2 μ.μ. και θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό σχολείο Ελληνικού (35η οδός, κοντά στον σταθμό του μετρό).

Πηγή: efsyn.gr

x

Δείτε επίσης

Πάνω από το 10% των κρατούμενων σπουδάζουν στις φυλακές

Την λογική πως οι κρατούμενοι στις φυλακές «κάνουν» μεταπτυχιακό στο έγκλημα, επιχειρεί να ανατρέψει το ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη