Αρχική ~ Δυτικη Μακεδονια ~ Κίνδυνος για εκατοντάδες εργαζόμενους σε εργολάβους της ΔΕΗ να βρεθούν στο δρόμο

Κίνδυνος για εκατοντάδες εργαζόμενους σε εργολάβους της ΔΕΗ να βρεθούν στο δρόμο

oryxeioΣτο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε εργολάβους στα ορυχεία της ΔΕΗ, αφού η ΔΕΗ έχει καθυστερήσει τις προγραμματισμένες να καταβάλλονται ανά τρίμηνο πληρωμές στους ελάχιστους εργολάβους που έχουν απομείνει και δουλεύουν στα ορυχεία στο Λιγνιτικό κέντρο.

Το πρωί της Τρίτης από τις 9 π.μ. μέχρι και τις 10.30 και για μιάμιση περίπου ώρα με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το διοικητήριο του ΛΔΚΜ. Στη συμβολική αυτή κατάληψη βρέθηκαν εκπρόσωποι του Εργατικού κέντρου και εργαζόμενοι, ζητώντας να βρεθεί μια λύση, μιας και το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π.Λ.» ο Τάσος Τσιλφίδης πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Πτολεμαΐδας : «Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι ότι η ΔΕΗ δεν καταβάλλει στους εργολάβους τα χρήματα, ανάλογα με τις υποχρεώσεις που έχει και με τις συμβάσεις που έχει υπογράψει». Έχει περάσει ένα 6μηνο και οι εργολάβοι είναι απλήρωτοι, ενώ ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί είναι πως οι εργολάβοι αναγκάζονται να δίνουν άδειες στο προσωπικό, αφού είναι με την «πλάτη στον τοίχο».

«Το επόμενο βήμα είναι η απόλυση», προσέθεσε ο κ. Τσιλφίδης, σημειώνοντας πως έχουν απομείνει 2-3 εργολάβοι στα ορυχεία και είναι ένα εξάμηνο απλήρωτοι, με συνέπεια να μην πληρώνουν το προσωπικό. Κάποιοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να πληρώνονται, από κάποιο χρηματικό απόθεμα που υπάρχει , αλλά και αυτό δεν θα κρατήσει, συμπλήρωσε.
Εν τω μεταξύ, τα συνεργεία των εργολάβων δουλεύουν με μειωμένους ρυθμούς στην εξόρυξη λιγνίτη, με τις εργασίες να έχουν κατέβει στο 30%, όπως σημείωσε ο κ. Τσιλφίδης. Οι εργολάβοι δουλεύουν , αυστηρά, 8ωρο και πενθήμερο. «Απαξιώνουν το λιγνίτη με τον τρόπο αυτό», καταλήγει ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου , προειδοποιώντας για τη συνέχεια και τι θα ακολουθήσει…

Πηγή: prlogos.gr

x

Δείτε επίσης

Συνεχίζονται οι εγγραφές στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζάνης για το Σχολικό έτος 2017-18

Συνεχίζονται οι εγγραφές για το  σχολικό  έτος 2017-2018 στην  ΕΠΑΣ  Μαθητείας  του ΟΑΕΔ  Κοζάνης για ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη