Αρχική ~ Πελοποννησος ~ Καταργούνται το 9ο δημοτικό Πύργου και το 2ο δημοτικό σχολείο Ζαχάρως

Καταργούνται το 9ο δημοτικό Πύργου και το 2ο δημοτικό σχολείο Ζαχάρως

sxoleioΤην λίστα με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας που καταργούνται, συγχωνεύονται, αναβαθμίζονται, υποβαθμίζονται αλλά και τα νέα σχολεία που θα ανοίξουν προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε χθες.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, σε όλη τη χώρα, καταργούνται από το σχολικό έτος 2016-2017 οκτώ δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία. Παράλληλα συγχωνεύονται δύο δημοτικά σχολεία και 46 νηπιαγωγεία.
Επίσης ιδρύονται τέσσερα δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο.

Όσο αφορά τους υποβιβασμούς θέσεων θα γίνουν από το νέο σχολικό έτος σε 42 δημοτικά σχολεία της χώρας και οκτώ νηπιαγωγεία, ενώ προάγονται σε θέσεις 39 δημοτικά και 37 νηπιαγωγεία.

Σε ότι αφορά την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, με το νέο ΦΕΚ υπάρχουν οι παρακάτω αλλαγές για το σχολικό έτος 2016-2017:
Οι μεταβολές των σχολικών μονάδων της Ηλείας είναι ελάχιστες, καταργούνται δύο σχολικές μονάδες που ήταν στα χαρτιά και δεν είχαν ως τώρα λειτουργήσει, δεν υποβαθμίζεται καμία σχολική μονάδα και άλλες δύο αποκτούν μια οργανική θέση επιπλέον. Έτσι:

-Καταργούνται στην Ηλεία το 9ο δημοτικό σχολείο Πύργου – ήταν μόνο στα χαρτιά-
Και το 2ο δημοτικό σχολείο Ζαχάρως – 6θέσιο-
-Αναβαθμίζονται: Το Δημοτικό σχολείο Αγίας Φιλοθέης Πύργου γίνεται από 2θέσιο- 3θέσιο
Το 11ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σκουροχωρίου που από 1/θέσιο γίνεται 2/θέσιο

Να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες μεταβολές όπως πληροφορηθήκαμε από την Δ/νση, ήταν πρόταση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τον Δεκέμβριο του 2015. Το Φεβρουάριο του 2016 όπως μας ενημέρωσε ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ζεύλας , η Δ/νση κατέθεσε συμπληρωματικά ορισμένες επιπλέον προτάσεις που αφορούν δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης στην Ειδική Αγωγή και οι οποίες αν εγκριθούν θα ανακοινωθούν σε ένα δίμηνο περίπου από τώρα και θα ισχύσουν και αυτές για την νέα σχολική χρονιά 2016-2017.

Πηγή: ilialive.gr

x

Δείτε επίσης

Πελοπόννησος: Σε κινητοποίηση για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Εκτεταμένοι είναι οι ψεκασμοί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη