Αρχική ~ Ελλαδα ~ Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο της Τρίτης για τον έναν χρόνο από το δημοψήφισμα

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο της Τρίτης για τον έναν χρόνο από το δημοψήφισμα

adedyΣτο συλλαλητήριο της 5ης Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα καλεί τους εργαζομένους η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την Τρόικα».

Παράλληλα, βάλλει κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «μετέτρεψε το λαϊκό ΟΧΙ σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ σε όλα, κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας υπέγραψε και ψήφισε μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ το τρίτο μνημόνιο και στη συνέχεια, ψήφισε τη διάλυση του ασφαλιστικού, την ένταση της φορολεηλασίας, το υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής κοινωνικών δαπανών, μισθών και συντάξεων».

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ακόμη ότι «μπροστά στη «δεύτερη αξιολόγηση» ακολουθεί ένα αντεργατικό πακέτο μέτρων για τα εργασιακά ανάλογων και χειρότερων ρυθμίσεων με το νόμο που έχει οδηγήσει στους δρόμους τους εργαζόμενους στη Γαλλία. Ομαδικές απολύσεις, περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, λοκ άουτ υπέρ της εργοδοσίας, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και άλλα παρόμοια μέτρα είναι στην ημερήσια διάταξη, στοχεύοντας στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στον αγώνα».

Μοναδική διέξοδος, προσθέτει, αποτελεί η συγκρότηση ενός ευρύτερου εργατικού και κοινωνικού μετώπου, με όλα τα πληττόμενα από τα μνημόνια κοινωνικά στρώματα, για τη σύγκρουση με τους δανειστές και τους εκπροσώπους τους σε ΕΕ και ΔΝΤ και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τις υπηρετούν και τις υλοποιούν.

Πηγή: naftemporiki.gr

x

Δείτε επίσης

Σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους δικαιούχους

Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα Γ’ τριμήνου 2017 στους δικαιούχους που υπέβαλαν αιτήσεις Α21, μέχρι ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη