Αρχική ~ Διεθνη ~ Η Ιταλία θέλει να πάρει από τη Βρετανία την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Η Ιταλία θέλει να πάρει από τη Βρετανία την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

farmakoviomixaniaΜετά το Brexit, η Ιταλία «έχει όλες τις προϋποθέσεις» να φιλοξενήσει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Λονδίνο, δήλωσε ο πρόεδρος των Ιταλών φαρμακοβιομηχάνων.

«Αναφορικά με τον ΕΜΑ, η Ιταλία έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει η νέα έδρα του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Farmindustria Μάσιμο Σκατσαμπαρότσι.

Η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση «θα έχει συνέπειες στον τομέα του φαρμάκου: είναι επομένως απαραίτητο να τις αναλύσουμε γρήγορα ώστε να λάβουμε επαρκή μέτρα, διατηρώντας πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο της διαδικασίας», πρόσθεσε.

Βασική ευθύνη του EMA είναι να εγκρίνει γρήγορα την κυκλοφορία των νέων φαρμάκων και θεραπειών στην ευρωπαϊκή αγορά, υπενθύμισε.

Πολλοί παράγοντες ευνοούν την προοπτική να γίνει η Ιταλία νέα έδρα του Οργανισμού, υποστηρίζει ο κ. Σκατσαμπαρότσι. Μεταξύ άλλων, η παραγωγή των ιταλικών φαρμακοβιομηχανιών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά από εκείνη των γερμανικών όσον αφορά την ποσότητα, αλλά η πρώτη όσον αφορά την αξία του προϊόντος.

Οι ιταλικές φαρμακοβιομηχανίες εξάγουν περισσότερο από το 70% της παραγωγής τους και το 2015 απασχολούσαν πάνω από 6.000 εργαζόμενους, ενώ οι επενδύσεις τους αυξάνονται (+15%) τα δύο τελευταία χρόνια. Τέλος, η Ιταλία έχει επενδύσει περίπου 1,4 δισεκ. ευρώ στην έρευνα, εκ των οποίων τα 700 εκατομμύρια σε κλινικές μελέτες.

«Γι’ αυτό ζητώ από τους θεσμούς της Ε.Ε. η νέα έδρα του ΕΜΑ να είναι στη χώρα μας», κατέληξε ο Ιταλός φαρμακοβιομήχανος.

Πηγή: tvxs.gr

x

Δείτε επίσης

Πανικός από την «Μπλε Φάλαινα» στην Ινδία

Σε κατάσταση υστερίας δείχνουν να έχουν περιέλθει οι αρχές στην Ινδία, καθώς η διάδοση του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη