Αρχική ~ Ελλαδα ~ Γιατροί στην Κρήτη παραιτήθηκαν λόγω… κούρασης

Γιατροί στην Κρήτη παραιτήθηκαν λόγω… κούρασης

nosokomeioΤις παραιτήσεις τριών ειδικευόμενων ιατρών μετράει η Ορθοπεδική Κλινική στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να “μετράει” ατέλειωτες εφημερίες λόγω των ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, μετά την τριπλή παραίτηση στην Ορθοπεδική Κλινική, δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικευόμενος γιατρός, γεγονός που αφήνει έκθετη την κλινική που δεν αποκλείεται ακόμη και να αναστείλει τη λειτουργία της.

Η λειτουργία της Ορθοπεδικής κλινικής, ωστόσο, είναι θέμα καίριας σημασίας, καθώς εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς ετησίως, ενώ τη θερινή περίοδο λόγω και του τουρισμού και των αυξημένων τροχαίων, τα περιστατικά αυξάνονται.

Με παρέµβασή της η Ένωση Εργαζοµένων του Νοσοκοµείου, ξεκαθαρίζει ότι οφείλει η ∆ιοίκηση και η ΥΠΕ να δώσει εδώ και τώρα λύσεις στο οξύτατο πρόβληµα της έλλειψης ειδικευοµένων, το οποίο συνεχώς διογκώνεται µε ότι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια στιγµή, η 7η ∆ΥΠΕ Κρήτης παραπέµπει στα ορθοπεδικά ιατρεία και το Ακτινολογικό Τµήµα που λειτουργούν στο ΠΕ∆Υ Ηρακλείου, στην περιοχή Εσταυρωµένου, καθώς τα επείγοντα ορθοπεδικά περιστατικά µπορούν να εξυπηρετούνται και να εξετάζονται άµεσα, ώστε να αποφορτίζεται η λειτουργία των νοσοκοµείων.

Πηγή: thestival.gr

x

Δείτε επίσης

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως τις 20 Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, με εξαίρεση τρεις σχολές, αρχίζει η υποβολή από τους δικαιούχους του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη