Αρχική ~ Ηπειρος ~ Γιάννενα: Μια στάση λεωφορείου μετατράπηκε σε υπόστεγο προσφοράς ειδών για απόρους

Γιάννενα: Μια στάση λεωφορείου μετατράπηκε σε υπόστεγο προσφοράς ειδών για απόρους

stasiΈνα παλιό εγκαταλελειμμένο κουβούκλιο στάσης λεωφορείου, μετατράπηκε σε «Στάση Ζωής» και τοποθετήθηκε στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα, για καλό σκοπό. «Άφησε ό,τι σου περισσεύει. Πάρε ό,τι χρειάζεσαι», γράφει το μήνυμα που απευθύνεται προς όλους τους πολίτες.

Η πρωτοβουλία ήρθε από το δήμο Ιωαννιτών και το δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας, «σκοπός είναι να υιοθετήσουμε όλοι μας μια στάση ζωής, βοηθώντας τον συνάνθρωπο».

Οι καθηγητές και οι σπουδαστές του τμήματος, εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων του δημόσιου ΙΕΚ, πήραν τα παλιά σκουριασμένα σίδερα της παλιάς στάσης και έδωσαν ανάσα αλληλεγγύης.

Ο Μιχάλης Αλεξίου, διευθυντής του δημόσιου ΙΕΚ, ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο «για την πρόσκληση και την προτροπή» και σημείωσε πως «το να μετατρέψουμε ένα άχρηστο κουβούκλιο σε μια «Στάση Ζωής», δεν έχει μόνο εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους σπουδαστές που ολοκληρώνουν τον εργαστηριακό τους κύκλο, αλλά και κοινωνική διάσταση».

Ο Βασίλης Βράστος, καθηγητής του τμήματος «Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων» που υλοποίησε την ιδέα της «Στάσης Ζωής», δήλωσε πολύ χαρούμενος που είναι μέλος της ομάδας που μιλάει με πράξεις.

Η δημιουργία της «Στάσης Ζωής» είναι μόνο η αρχή, καθώς υπάρχει η διάθεση από την πλευρά του δήμου και του δημόσιου ΙΕΚ, να συνεχιστεί η συνεργασία, με στόχο αισθητικές παρεμβάσεις και ανακύκλωση-αξιοποίηση άχρηστων υλικών, από το τμήμα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

Ο κ. Κολόκας σημείωσε, πως υπάρχουν άχρηστα και εγκαταλελειμμένα υλικά που ρυπαίνουν,ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν μια αισθητική παρέμβαση. Στη συνέχεια θα γίνει, πρώτη αισθητική και λειτουργική παρέμβαση στην είσοδο του Περάματος, όπου θα ανακατασκευαστεί η στάση του αστικού.

Πηγή: zougla.gr

x

Δείτε επίσης

Πάργα: Βγαίνουν ξανά στους δρόμους για το Κέντρο Υγείας

Στις 22 Σεπτεμβρίου σταματάνε οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Πάργας και κάτοικοι και φορείς είναι ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη