Αρχική ~ Ελλαδα ~ ΓΕΝΟΠ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

ΓΕΝΟΠ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

deiΗ ΓΕΝΟΠ θα επιχειρήσει να μπλοκάρει με ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, την πώληση τουλάχιστον του 20% του ΑΔΜΗΕ, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό και το ενδεχόμενο απεργιών.

«Ολα είναι πιθανά» απάντησε σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», χαρακτηριστική του οικονομικού αδιεξόδου είναι και η δήλωση Αδαμίδη ότι «δεν είναι μακριά η ώρα που η επιχείρηση θα αρχίσει να καθυστερεί και τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους, ήδη καθυστερεί να πληρώσει τους εργολάβους».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ΔΕΗ είναι «ακυβέρνητο καράβι που αρμενίζει μεσοπέλαγα δίχως καπετάνιο αλλά με αξιόλογους αξιωματικούς όπως και ναύτες». Σχολιάζοντας την προχθεσινή ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΔΕΗ που περιέγραφε με μελανά χρώματα τις προοπτικές της επιχείρησης και καλούσε το προσωπικό να τη στηρίξει, ο Αδαμίδης τη χαρακτήρισε «παραδοχή ήττας και αποτυχίας», ενώ για την πρόσφατη πρωτοβουλία Παναγιωτάκη να ανακοινώσει την ίδρυση θυγατρικής με 400.000 πελάτες που θα πουληθεί σε ιδιώτες, μίλησε για «κινήσεις πανικού».

Επιπλέον μίλησε για συνολικές οφειλές 3 δισ. ευρώ προς τη ΔΕH, αν συμπεριληφθούν οι ρυθμίσεις, οι οποίες σύμφωνα με την άποψή του δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν στο σύνολό τους.

Πηγή: dikaiologitika.gr

x

Δείτε επίσης

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως τις 20 Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, με εξαίρεση τρεις σχολές, αρχίζει η υποβολή από τους δικαιούχους του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη