Αρχική ~ Οικονομια ~ Εκτός Taxisnet το 45% των φορολογικών δηλώσεων

Εκτός Taxisnet το 45% των φορολογικών δηλώσεων

eforiaΜε αργούς ρυθμούς προχωρεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρά το γεγονός ότι σε 12 ημέρες εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 55% του συνόλου των δηλώσεων, ήτοι 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις και παρέμειναν εκτός το 45%, δηλαδή 2,7 εκατομμύρια δηλώσεις.

Για να επιτευχθεί ο στόχος υποβολής εντός της καθορισμένης προθεσμίας θα έπρεπε -αρχής γενομένης από σήμερα- να υποβάλλονται καθημερινά 225.000 δηλώσεις, κάτι δύσκολο καθώς σε ημερήσια βάση οι υποβολές δεν ξεπερνούν τις 130.000 δηλώσεις.
Τα φετινά εκκαθαριστικά είναι σαφώς «βαρύτερα» σε σχέση με πέρυσι για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους. Αυτό οφείλεται στις μεγάλες αυξήσεις στις προκαταβολές φόρου, αλλά και στην κατάργηση της έκπτωσης 30% στην εισφορά αλληλεγγύης.

Αναλυτικότερα, με την εισφορά αλληλεγγύης τα φυσικά πρόσωπα που το 2015 απέκτησαν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Στους ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% σε 75%, ενώ η προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα πληρώσουν φέτος οι αγρότες με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων είναι και αυτή αυξημένη από το 55% στο 75%.

Συνολικά από την εκκαθάριση έχουν προκύψει 1.098.282 χρεωστικές δηλώσεις σε σύνολο 3.329.469 εκκαθαρισμένων δηλώσεων που αντιστοιχούν σε φόρο1,17 δισ. ευρώ ή σε μέσο φόρο 1.073 ευρώ ανά δήλωση!
Σημειώνεται πως η πρώτη δόση του φόρους εισοδήματος θα εξοφληθεί έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Πηγή: cnn.gr

x

Δείτε επίσης

Online με το taxisnet οι ταμειακές μηχανές

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη