Αρχική ~ Διεθνη ~ Δημοψήφισμα για Nexit και Frexit ζητούν οι ευρωσκεπτικιστές σε Ολλανδία και Γαλλία

Δημοψήφισμα για Nexit και Frexit ζητούν οι ευρωσκεπτικιστές σε Ολλανδία και Γαλλία

thumb-largeΤη δυναμική της βρετανικής ψήφου υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. άρχισαν να εκμεταλλεύονται οι ηγέτες των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων της Ευρώπης, καθώς ήδη πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα καλέσματα για την επιδίωξη ενός “Nexit” και ενός “Frexit” μετά από την επιτυχία της εκστρατείας του Brexit, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Ο αρχηγός του oλλανδικού αντί-ισλαμικού κόμματος για την Ελευθερία, Γκερτ Βίλντερς και η Μαριόν Μαρεσάλ- Λε Πεν, ανιψιά της επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, ανάρτησαν δημοσιεύσεις στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, δηλώνοντας την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. “Από το Brexit στο Frexit: Έχει φτάσει ο καιρός να εισάγουμε τη δημοκρατία στη χώρα μας. Οι Γάλλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν”, έγραψε η βουλευτής του Εθνικού Μετώπου.

Ο Γκερτ Βίλντερς, από την πλευρά του προχώρησε στη δημοσίευση επίσημης ανακοίνωσης, όπου επικρότησε την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων. “Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται στο δρόμο προς το μέλλον και την απελευθέρωση”, σχολίασε ο Ολλανδός πολιτικός. “Στον ολλανδικό λαό αξίζει, επίσης ένα δημοψήφισμα”, υποστήριξε ο Βίλντερς, προσθέτοντας ότι το κόμμα για την Ελευθερία απαιτεί ένα δημοψήφισμα για Nexit.

Δημοσκόπηση του ολλανδικού τηλεοπτικού καναλιού Een Vandaag αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι το 54% των Ολλανδών επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της χώρας στην Ε.Ε.

Πηγή: kathimerini.gr

x

Δείτε επίσης

Πανικός από την «Μπλε Φάλαινα» στην Ινδία

Σε κατάσταση υστερίας δείχνουν να έχουν περιέλθει οι αρχές στην Ινδία, καθώς η διάδοση του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη