Αρχική ~ Νησια Ιονιου ~ Δικηγόροι: Εισαγγελέας για διερεύνηση ευθυνών για την κατάντια του ΧΥΤΑ!

Δικηγόροι: Εισαγγελέας για διερεύνηση ευθυνών για την κατάντια του ΧΥΤΑ!

skoupidiaΑπόφαση να προχωρήσουν τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης με προσφυγή κατά παντός υπευθύνου για τους λόγους και τις παραλείψεις που έφεραν το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου σε αυτή την κατάσταση, πήρε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας!

Το όργανο συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι και αποφάσισε, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, «να προχωρήσει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια κατά παντός που διαχρονικά ενέχεται στην  δημιουργία της ενεστώσας παράνομης και απαράδεκτης κατάστασης»!

Ειδικότερα, αποφάσισε, πριν προχωρήσει στις ενδεδειγμένες δικαστικές ενέργειες, να ζητήσει άμεσα ακρόαση από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, να ζητήσει ενημέρωση από τον Δήμαρχο Κέρκυρας αλλά και οποιονδήποτε άλλο θεσμικό κοινωνικό φορέα που ενδιαφέρεται να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.
Πάντως, εμμέσως ζητά να βρεθεί τρόπος από κάθε αρμόδιο για να υπάρξει άμεση επίλυση της ζοφερής κατάστασης με τους τόνους σκουπιδιών που πνίγουν την Κέρκυρα, αναφέροντας ότι «δεν διακυβεύεται μόνο η δημόσια υγεία αλλά έχει τεθεί πλέον σε τροχιά πρόκλησης ανήκεστης βλάβης η οικονομική ζωή του τόπου με αυτονόητες τις συνακόλουθες κοινωνικές επιπτώσεις».

Ρίγγας προς Νικολούζο: Βρες προσωρινούς χώρους

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας Γιάννης Ρίγγας, σε ανάρτησή του στο Facebook καλεί τον Κώστα Νικολούζο «να σταματήσει να επενδύει στην υπαναχώρηση των κατοίκων του Τεμπλονίου» και να επενδύσει «στην υγεία των κατοίκων», με άμεση δημιουργία προσωρινών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε χώρους που παλαιότερα λειτουργούσαν χωματερές.
Κατά τον κ. Ρίγγα, «η κατάσταση ανάγκης στην οποία έχει βρεθεί το νησί αποκλείει κάθε πιθανότητα ποινικής καταδίκης του δημάρχου για ρύπανση του περιβάλλοντος».

Πηγή: corfupress.com

x

Δείτε επίσης

Απόγνωση στη Ζάκυνθο – Κάηκαν σπίτια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στο νησί της Ζακύνθου από το μεσημέρι του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη