Αρχική ~ Οικονομια ~ Διάχυτη η αίσθηση για παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Διάχυτη η αίσθηση για παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

eforiaΌσο πλησιάζουμε προς το τέλος του μήνα, οπότε και εκπνέει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τόσο στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών φουντώνει η φημολογία ότι η παράταση αποτελεί μονόδρομο.

Έως και χθες είχαν υποβληθεί περίπου 3,6 εκατομμύρια δηλώσεις και απέμεναν να υποβληθούν περίπου άλλα 3 εκατομμύρια ως την ερχόμενη Πέμπτη, 30 του μηνός. Τούτο σημαίνει ότι τις επόμενες μέρες πρέπει να υποβάλλονται περίπου 300 χιλιάδες δηλώσεις καθημερινά και το taxisnet να καταφέρει να «σηκώσει» αυτό τον αριθμό. Είναι μια άσκηση πάρα πολύ δύσκολη και το σύστημα θα δοκιμαστεί σκληρά για να διαπιστωθούν οι αντοχές του.

Στο υπουργείο οικονομικών υπάρχει η αίσθηση ότι τελικά θα δοθεί κάποια παράταση, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα καθυστερήσει και η καταβολή της πρώτης δόσης που πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Ιουλίου.

Οι φήμες κάνουν λόγο για παράταση 15 ημερών, ως τα μέσα Ιουλίου ή ακόμη και για παράταση ως τις 22 Ιουλίου. Ωστόσο οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά,  εντός ολίγων ημερών, θα κληθούν να καταβάλλουν την πρώτη δόση προς την εφορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος, αν δεν γίνει ρύθμιση 12 μηνών, καταβάλλεται σε τρεις ισόποσες δόσεις: τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου.

Πηγή: economy365.gr

x

Δείτε επίσης

Online με το taxisnet οι ταμειακές μηχανές

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη