Αρχική ~ Ελλαδα ~ Δεν εφαρμόζονται δικαστικές αποφάσεις για επαναπροσλήψεις καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

Δεν εφαρμόζονται δικαστικές αποφάσεις για επαναπροσλήψεις καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

oieleΣε εκκρεμότητα παραμένουν απολυμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που αν και δικαιώθηκαν δικαστικά, δεν έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους.

Για το θέμα αυτό η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών – λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ανακοίνωσε τα ακόλουθα: «Η ΟΙΕΛΕ, με αφορμή έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Δ’ Αθήνας απέστειλε σήμερα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιστολή με την οποία ζητά άμεση αποκατάσταση των δικαιωμένων στα δικαστήρια ιδιωτικών εκπαιδευτικών που απολύθηκαν, αλλά οι καταγγελίες σύμβασή τους κρίθηκαν παράνομες ως καταχρηστικές.

Οι συνάδελφοι αυτοί, δυστυχώς, λόγω της εργοδοτικής  αυθαιρεσίας και της μέχρι σήμερα αδράνειας των εποπτικών αρχών της πολιτείας δεν έχουν επιστρέψει στην τάξη τους και βρίσκονται μετέωροι, καθώς δεν είναι ούτε εργαζόμενοι, ούτε απολυμένοι και πληρώνουν έτσι ένα βαρύτατο οικονομικό και ηθικό τίμημα.

Η Ομοσπονδία ζητά τα πρωτοφανή αυτά περιστατικά – για το σύνολο του ιδιωτικού τομέα – εργοδοτικής ασυδοσίας να αντιμετωπιστούν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και να εφαρμοστούν επιτέλους οι δικαστικές αποφάσεις».

Πηγή: ert.gr

 

x

Δείτε επίσης

Πάνω από το 10% των κρατούμενων σπουδάζουν στις φυλακές

Την λογική πως οι κρατούμενοι στις φυλακές «κάνουν» μεταπτυχιακό στο έγκλημα, επιχειρεί να ανατρέψει το ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη