Αρχική ~ Τεχνολογια ~ Deep Text: Τεχνητή νοημοσύνη για κατανόηση κειμένου από το Facebook

Deep Text: Τεχνητή νοημοσύνη για κατανόηση κειμένου από το Facebook

facebookΕιδικό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, για την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων για τα οποία συζητούν οι χρήστες στα posts τους, ανέπτυξε το Facebook.

Το Deep Text μπορεί να κατανοεί κείμενο με «σχεδόν ανθρώπινη ακρίβεια» αναφέρεται σε σχετικό blogpost του Facebook, όπου συμπληρώνεται πως το σύστημα είναι ικανό να «πιάνει» το περιεχόμενο χιλιάδων post ανά δευτερόλεπτο, σε πάνω από 20 γλώσσες.

Το σύστημα έχει βασιστεί σε ερευνητικά papers των Ρόναν Κόλομπερτ και Γιαν ΛεΚουν του Facebook AI Research.

«Είναι σημαντικό για το Deep Text να καταλαβαίνει όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες γίνεται…μέσω της χρήσης deep learning, μπορούμε να μειώσουμε την εξάρτηση από γνώση που εξαρτάται από τη γλώσσα, καθώς το σύστημα μπορεί να μαθαίνει από κείμενο με λίγο ή καθόλου επεξεργασία» αναφέρεται σχετικά.

Το Deep Text δοκιμάζεται ήδη σε κάποια εργαλεία/ υπηρεσίες του Facebook: Στην περίπτωση του Messenger, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται από την ομάδα AML Conversation Understanding για να κατανοείται καλύτερα πότε κάποιος μπορεί να θέλει να πάει κάπου. Χρησιμοποιείται για «διαπίστωση πρόθεσης», κάτι που βοηθά να γίνεται κατανοητό ότι κάποιος δεν ψάχνει ταξί όταν γράφει «μόλις βγήκα από το ταξί», εν αντιθέσει με το «χρειάζομαι ταξί».

Επίσης, κάποιος θα μπορούσε να γράψει ένα post στο οποίο λέει ότι θέλει να πουλήσει το παλιό του ποδήλατο για 200 δολάρια. Το DeepText θα ήταν σε θέση να εντοπίσει ότι το post έχει να κάνει με κάποια πώληση, να εξάγει τις πληροφορίες που έχουν ουσία, όπως το αντικείμενο που πωλείται και την τιμή του, και να παροτρύνει τον πωλητή να χρησιμοποιήσει υπάρχοντα εργαλεία για συναλλαγές τέτοιου είδους μέσω Facebook. Ακόμη, το Deep Text καθιστά ευκολότερη την αντιμετώπιση του spam, βρίσκοντας παράλληλα τα πιο «ποιοτικά» σχόλια σε συζητήσεις όπου συμμετέχουν μεγάλοι αριθμοί χρηστών (πχ σε posts διασήμων).

 

x

Δείτε επίσης

Παραμένει ακριβό το mobile internet στην Ελλάδα

Εξαιρετικά ακριβό παραμένει το mobile internet στην Ελλάδα ειδικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη