Αρχική ~ Κρητη ~ Αποζημιώσεις τέλος για τους πληγέντες εκτός ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις τέλος για τους πληγέντες εκτός ΕΛΓΑ

kritiΟύτε ένα ευρώ αποζημίωση δεν θα λάβουν οι 110 παραγωγοί κηπευτικών της Ιεράπετρας,  από την πυρκαγιά της 21ης Απριλίου, που έκανε στάχτη τις περιουσίες τους. Από τη στιγμή που δεν φαίνονταν ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ, δυστυχώς δεν έχουν δικαίωμα οικονομικής στήριξης, ήταν η απάντηση του Αναπλ. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου.

O κ. Κεγκέρογλου, που από  τις 28-04-16 είχε φέρει  το ζήτημα στη Βουλή με γραπτή ερώτηση του, δύο μήνες μετά, το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει ακόμα έγγραφη απάντηση με τον ίδιο να επαναφέρει το θέμα στη Βουλή.

Ο κ. Κεγκέρογλου έδωσε έμφαση στην βοήθεια που έχει παρασχεθεί στους πληγέντες από ιδιώτες και συγκεκριμένα από Ολλανδούς που έκαναν έρανο, τους επιχειρηματίες, με τον ραδιομαραθώνιο και την συναυλία που πραγματοποιήθηκε ενώ εγκάλεσε την Κυβέρνηση για κωλυσιεργία και ασυνεννοησία, ζητώντας άμεσα να παρθούν πρωτοβουλίες για τις αναγκαίες αποζημειώσεις.

Ο Υπουργός από την πλευρά του, αφού αναγνώρισε πως η ερώτηση του Βουλευτή αναδεικνύει ένα σοβαρό θέμα, αναγνώρισε το πρόβλημα, ωστόσο δεν ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις καθώς παραδέχτηκε πως για να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να εκδοθεί η προβλεπόμενη Κ.Υ.Α και παρέπεμψε στη Δ/νση αποκατάστασης του Υπουργείου Υποδομών.

Πηγή: neakriti.gr

x

Δείτε επίσης

Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή του με μία θηλιά στον λαιμό

Μία νέα τραγωδία συγκλονίζει την Κρήτη. Πρόκειται για μία νέα αυτοκτονία με αυτόχειρα έναν 51χρονο άνδρα, ο οποίος ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη