Αρχική ~ Ελλαδα ~ Απολυμένοι Metropolis: Διεκδικούν μισθούς και αποζημιώσεις για πέμπτο χρόνο

Απολυμένοι Metropolis: Διεκδικούν μισθούς και αποζημιώσεις για πέμπτο χρόνο

metropolisΓια πέμπτο χρόνο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι απολυμένοι/ες των καταστημάτων Metropolis διεκδικώντας τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που δεν τους έχουν καταβληθεί, ενώ έχουν κερδίσει σειρά δικαστικών αντιπαραθέσεων.

Όπως τονίζουν σε μακροσκελή ανακοίνωσή τους, η επιθεώρηση εργασίας δεν έχει ομαδοποιήσει τις καταγγελίες τους και οι όποιες ενέργειές της, γίνονται με βάση τις ατομικές περιπτώσεις των εργαζομένων, ή σε πολύ μικρές ομάδες και οι υποθέσεις τραβούν σε μάκρος.

Επίσης ασκούν κριτική στην κυβέρνηση διότι «στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό απέσυρε την τελευταία στιγμή και έπειτα από τις έντονες πιέσεις των εργοδοτικών ενώσεων το «άρθρο 53» που όριζε ότι οι μέτοχοι κεφαλαιουχικών εταιρειών με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 10%   «ευθύνονται αλληλεγγύως και σε ολόκληρο με το νομικό πρόσωπο για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ασφαλιστικούς φορείς και εργαζομένους». Στην ουσία επρόκειτο για μια διάταξη που θα έβαζε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία που στοιβάζει εργοδοτικά χρέη προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς αφορούσε ΑΕ και ΕΠΕ όπου οι μέτοχοι θα είχαν ολόκληρη την ευθύνη για τα χρέη τους».

Με στόχο την καταβολή των μισθών και των αποζημιώσεών τους από τον επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν συγκέντρωση έξω από την απονομή των Βραβείων MAD, την Τριτη 28 Ιουνίου στο γήπεδο TAE KWON DO στις 7.30 μ.μ.

Πηγή:ert.gr

x

Δείτε επίσης

Πάνω από το 10% των κρατούμενων σπουδάζουν στις φυλακές

Την λογική πως οι κρατούμενοι στις φυλακές «κάνουν» μεταπτυχιακό στο έγκλημα, επιχειρεί να ανατρέψει το ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη