Αρχική ~ Ηπειρος ~ 27/06/2016 ημερίδα με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Πολιτιστική Ταυτότητα στη Θεσπρωτία» από την Περιφέρεια

27/06/2016 ημερίδα με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Πολιτιστική Ταυτότητα στη Θεσπρωτία» από την Περιφέρεια

thesprotiaΗ Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και η ανάδοχος εταιρεία TREK Consulting AE διοργανώνουν την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και ώρα 12:00 Αίθουσα Συνεδριάσεων της Π.Ε. Θεσπρωτίας (Π. Τσαλδάρη 18, Ηγουμενίτσα), ημερίδα με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Πολιτιστική Ταυτότητα στη Θεσπρωτία». Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας “HERA – Sustainable tourism management of Adriatic HERitage” με κύριο σκοπό την παρουσίαση κοινού σχεδίου δράσης για τη διαχείριση και τυποποίηση των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αδριατική που έχει αναπτυχθεί από το εταιρικό σχήμα του έργου αλλά και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας τα οποία αποτελούν συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσπρωτίας και συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιφέρειας.

Η Π.Ε. Θεσπρωτροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία- Ερζεγοβίνη και Αλβανίαίας σε συνεργασία με διακρατικούς εταίρους από 8 χώρες (Κ) συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου “HERA – Sustainable tourism management of Adriatic HERitage” στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΙΡΑ Αδριατική.

Το έργο HERA πραγματεύεται ορισμένες από τις κυριότερες προκλήσεις όλων των συμμετεχουσών χωρών αναφορικά με τους τομείς τουρισμού-πολιτισμού: έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση και προώθηση της πολιτιστική κληρονομιάς της Αδριατικής, ανεπαρκής συμμετοχή των τοπικών φορέων σε δράσεις προώθησης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, υψηλή εποχικότητα στην τουριστική ζήτηση, άνισα επίπεδα ανάπτυξης της τουριστικής προσφοράς μεταξύ των χωρών της Αδριατικής και, τέλος, έλλειψη προώθησης της Αδριατικής ως ενός μοναδικού πολιτιστικού τουριστικού προορισμού στις διεθνείς αγορές.

Πηγή: e-igoumenitsa.gr

x

Δείτε επίσης

«Ιωάννινα και πέριξ».. Γνωριμία με τα σπουδαία μνημεία της περιοχής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων συμμετέχει και φέτος στον τριήμερο εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη