Αρχική ~ Βορειο Αιγαιο ~ Βόρειο Αιγαίο:1η Αυγούστου η σύνδεση με Θεσσαλονίκη

Βόρειο Αιγαίο:1η Αυγούστου η σύνδεση με Θεσσαλονίκη

ploioΤη Δευτέρα 1η Αυγούστου  ξεκινά το δρομολόγιο σύνδεσης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου πλην της Σάμου, με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μια φορά την εβδομάδα. Η Hellenic Seaways  ανάρτησε το πρόγραμμα δρομολογίων που θα εκτελεί το νήσος Σάμος για δύο μήνες από 29 Ιουλίου μέχρι 27 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο το σύστημα δρομολογίων ακόμα δεν έχει ανοίξει για την κράτηση εισιτηρίων κάτι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Το πλοίο θα συνδέει τέσσερις φορές την εβδομάδα τον Πειραιά με το λιμάνι των Μεστών στη Χίο και της Μυτιλήνης, αρχής γενομένης από τις 29 Ιουλίου  και μια φορά την εβδομάδα θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς, Μεστά, Μυτιλήνη, Λήμνος, Θεσσαλονίκη, με πρώτο δρομολόγιο αυτό της 1ηςΑυγούστου.

Να θυμίσουμε ότι το δρομολόγιο καθυστέρησε κατά 1.5 μήνα την έναρξή του αφού έπρεπε να συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Βόρειο Αιγαίο από 17 Ιουνίου. Η καθυστέρηση οφείλεται στις επισκευαστικές εργασίες που γίνονται στο πλοίο και έχουν καθυστερήσει . Η εταιρεία αγόρασε σε πλειστηριασμό το πλοίο Ionian Queen , τέλος του ’15  έναντι  τριών εκατομμυρίων ευρώ  και το μετασκεύασε σε Νήσος Σάμος. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1988 έχει μήκος 192 μέτρα, πλάτος περίπου 30 μέτρα , έχει δυναμικότητα μεταφοράς 700 οχήματα και 2.200 επιβάτες και  αναπτύσσει  ταχύτητα 22 μιλίων.

Πηγή: ert.gr

x

Δείτε επίσης

Πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ με άξονα τη μουσική εγκαινιάζεται εφέτος στη Χίο

Ένα νέο πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ με άξονα τη μουσική εγκαινιάζεται εφέτος το καλοκαίρι στο νησί της ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη