Αρχική ~ Οικονομια ~ 1η Ιουλίου οι αποφάσεις για την Μαρινόπουλος Α.Ε.

1η Ιουλίου οι αποφάσεις για την Μαρινόπουλος Α.Ε.

marinopoulosΑναβολή για την πρώτη Ιουλίου πήραν οι μεγάλες αποφάσεις για την αίτηση της Μαρινόπουλος Α.Ε. για υπαγωγή στο Άρθρο 106Β, του πτωχευτικού κώδικα.

Αν και η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά στο Πρωτοδικείο, αναβλήθηκε μετά από ξαφνική παρέμβαση των πιστωτών της εταιρείας και η αγωνία των εργαζομένων και της αγοράς θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή. Μέχρι τότε, με δικαστική εντολή η εταιρία προστατεύεται από τις αναγκαστικές εκτελέσεις.

Μέσα στους μεγάλους πιστωτές, περιλαμβάνονται προμηθευτές, το ΙΚΑ και το Δημόσιο.  Οι αρνητικές εξελίξεις, ξεκίνησαν από τα τέλη του Μαΐου, όταν άρχισαν οι αποκλίσεις στις πληρωμές των προμηθευτών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να δώσουν  δικαστικό χαρακτήρα στις αντιδράσεις τους.

Η αγωνία κορυφώνεται για τους περίπου 12.500 εργαζόμενους της εταιρίας και τους περίπου 3.000 προμηθευτές της. Από την πλευρά της κυβέρνησης, φαίνεται να υπάρχουν σκέψεις για εξεύρεση λύσης που θα έσωζε τις χιλιάδες θέσεις εργασίας. Όμως, ένα ακόμα κακό που το Μαξίμου θέλει να αποφύγει είναι η πιθανή δημιουργία  ντόμινο, στην αγορά. Σε περίπτωση που πέσει ένας τέτοιος κολοσσός, μία τέτοια εξέλιξη θεωρείται σίγουρη.

Εκτός από τα προβλήματα με τους προμηθευτές και το Δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, όλο και δυσκολότερη γίνεται η υλοποίηση της συμφωνίας,  με τη Σκλαβενίτης ΑΕΕ. Μία τεράστια, για τα ελληνικά δεδομένα συμφωνία που θα άλλαζε την ελληνική αγορά, φαίνεται ότι πλέον απομακρύνεται και μαζί της το σχέδιο για την διευθέτηση των οφειλών.

Πηγή: kontranews.gr

x

Δείτε επίσης

Online με το taxisnet οι ταμειακές μηχανές

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη