Αρχική ~ Αρθρα ~ Κάποια ερωτήματα για το ενδεχόμενο BREXIT

Κάποια ερωτήματα για το ενδεχόμενο BREXIT

brexitΤο εγχείρημα της οικονομικής αρχικά ενοποίησης με μακροπρόθεσμη στρατηγική την πολιτική ενοποίηση κάποιων Ευρωπαικών χωρών, που πολλοί είχαν την φιλοδοξία να είναι συνώνυμο της ευημερίας και μόνιμης ειρήνης μεταξύ των ευρωπαικών λαών έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό τον απότερο στόχο της που δεν είναι άλλος, απο τον συγκεντρωτικό έλεγχο περισσότερων οικονομιών έτσι ωστε να είναι πιο εύκολη και διαχειρήσιμη η πρόκληση ή πρόβλεψη μακροοικονομικών μεταβολών.

Οι κερδοσκοπική απολυταρχία που πλανάται πάνω απο το Ευρωπαικό βασίλειο σε συνδυασμό με την φυτευτή γραφειοκρατία των Βρυξελλών, έχουν διαστρευλώσει παντελώς κάθε έννοια λογικής συναπαγωγής, ωθώντας την ανθρώπινη αντίληψη να ταξιδέψει πίσω στον ζόφο του μεσαίωνα όπου η παπική εκκλησία κυριαρχούσε διαμέσω του φόβου.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που κρύβονται πίσω απο όλοι αυτή τη διάρροια προπαγάνδας που δήθεν νοιάζεται για το καλό των πολιτών; Είναι μήπως κάποια επιτροπή σοφών που αξιολογεί κάθε λεπτό τις εξελήξεις και δημιουργεί στοχαστικά μοντέλα για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου; Η μήπως είναι κάποιοι κρυφοί παράγοντες που αδημονούν και ζυγίζουν τα πάντα με βάση το ιδιοτελές του συμφέρον που δεν είναι άλλο απο τον τον πολλαπλασιασμό του ήδη υπέρογκου κεφαλαίου που διαθέτουν στην κατοχή τους.

Οι πολιτικές της παραπλάνησης και του απόλυτου σκοταδισμού που εφαρμόστηκαν κατά τα δύο πιο πρόσφατα δημοψηφίσματα (Αγγλίας – Ελλάδας) είναι η απόλυτη απόδειξη ότι δεν πρόκειται σίγουρα για κάποια αόρατη επιτροπή, που προσδοκά τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του κοινωνικού συνόλου.

Σύσσωμα όλα τα συστημικά μέσα προσπάθησαν να νουθετήσουν τον μέσω Άγγλο και Έλληνα για το πόσο καταστροφικό θα είναι να βγει η χώρα τους απο την ένωση χωρίς όμως κανένα απο αυτά να έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει κανένα θετικό για την παραμονή. Αυτό απο μόνο του δημιουργεί το ερώτημα του αν και κατά πόσο θετική είναι μία Ένωση η οποία τα μοναδικα επιχειρήματα που προσφέρει είναι ο φόβος για την καταστροφή απο την απομάκρυνση απο αυτήν.

Αυτό που προσθέτει επιπλέον στον παραλογισμό είναι οι λόγοι τους οποίους κατα καιρούς αναφέρονται.

πχ. Θα πέσει η στερλίνα. Ναι αλήθεια είναι ότι έπεσε σε χαμηλό πολλών δεκαετιών μέσα σε μία μέρα. Όπως αληθεια είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αρνητικό ισυζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, οπότε θα επιρεαστούν οι εγχώριες τιμές της. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι. Γιατί η υποτίμηση ενός νομίσματος να σημαίνει διάλυση μίας οικονομίας; Αν υποθέσουμε ότι πάει ακόμα και κάτω απο το δολλάριο, αυτό σε ποιους θα έχει αντίκτυπο;Θα είναι κάτι που πρόκειται να διατηρηθεί ή μήπως είναι πρόσκαιρo; Και στην τελική ποιοι είναι αυτοί που δημιούργησαν αυτή την υποτίμηση; Μια θεική παρέμβαση οι μήπως τα ίδια τα κέντρα που στοιχηματίζουν εις βάρος μιας οικονομίας με δυνατότητες να την επιρρεάζουν;

Το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο της Βρετανίας (να δούμε αν θα εφαρμοστεί η αποφαση) όσο και στο κατεστραμένο βασίλειο της Ελλάδας (ΟΧΙ=ΝΑΙ και ΝΑΙ= χαιρέτα μας τον πλάτανο) απέδειξαν κάτι πολύ σημαντικό. Ότι ο φόβος δεν είναι εύκολος να κυριαρχήσει όταν δωθεί η δυνατότητα στην πλειοψηφία να αποφασίσει. Αν θέλει η Ευρώπη να αποφασίσει να προχωρήσει μπροστά, θα πρέπει όλοι να καταλαβουν είτε ασχολούνται είτε όχι με τα κοινά, ότι ένας φωστήρας σε μορφή ιθύνοντως νου, δεν μπορεί και δεν πρέπει ως άλλος <<πατερούλης>> να αποφασίζει για την πλειοψηφία διαμέσω μιας λευκής επιταγής που δίνονται σε εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια. Όπως δεν μπορεί ένας διορισμένος γραφειοκράτης αμφιβόλου ποιότητας, ο οποίος συχνάζει σε πολυτελή σαλόνια στις Βρυξέλλες,  να κατευθύνει τις τύχες εκκατομυρίων ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή είναι τυφλός προστάτης ενός σάπιου συστήματος.

Σταμάτης Χουλιάρας

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Το πλιάτσικο εναντίον της ιδιωτικής περιουσίας στην Ελλάδα συνεχίζεται…Πολλαπλασιαστής του: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (Μέρος Α’)

«Τα αγαθά κόποις κτώνται αλλά: τρόποις και κόλποις κτώνται ΜΕΡΟΣ Α΄ Στο άρθρο μας  την 1/1/2017, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη